Het is maar één ogenblik en toch kan voor veel tijd kosten om dit op te lossen. Glasschade komt vaak onverwachts en om die reden wordt er niet veel rekening mee gehouden. Weet u wat er gedaan moet worden na zo’n ongeval? Wij helpen u graag op weg en geven daarom handige tips en informatie zodat u goed voorbereid bent.

Vergoeding of zelf betalen?

Broken window Het begint allemaal met het in kaart brengen van de situatie. Dit is niet prettig, maar wel belangrijk. Maak voor de zekerheid altijd een foto van de situatie als daarvoor de mogelijkheid bestaat. Want het kan zomaar gebeuren dat de verzekering hier speciaal om vraagt. Wanneer het geluk aan uw zijde is, zal de verzekering zelfs een gedeelte van de geleden schade vergoeden. Ga daarom altijd na bij de verzekering tot hoever u verzekerd bent voor glasschade. Wanneer de glasschade door de verzekering vergoed wordt, zullen zij u doorverwijzen naar een aangesloten glaszetter. Deze zal de schade aan uw ruit herstellen. Het kan echter ook voorkomen dat u niet goed genoeg verzekerd bent. In dit geval zal u zelf op zoek moeten naar een glaszetter. Het is hierbij handig om eerst na te gaan wat uw budget is, zodat er gericht gezocht kan worden naar een bedrijf die hierop aansluit. Na het beoordelen van het budget en het soort glas waar de voorkeur naar uit gaat, kan er gebeld worden naar de bedrijven die de nodige interesse hebben gewekt. Natuurlijk zal de beste uitgekozen worden, zodat de ruit weer snel de oude is.
Glasschade hoeft dus zeker niet lastig te zijn en veel tijd te kosten. Want met de juiste aanpak bent u snel voorzien van een gloednieuwe ruit.