Achter dit glas voelt u zich extra veilig

Door 1 oktober 2018Blog

De meeste Nederlanders kijken niet al te snel om naar het soort glas waarvan ramen zijn gemaakt. Zolang ramen een woning maar goed afsluiten, vindt de gemiddelde Nederlander het wel prima. Toch is het wel belangrijk om ook naar het soort glas te kijken. De ene glassoort is immers een stuk minder veilig dan de andere soort. Zo bestaat enkel glas uit slechts één glasplaat. Hierdoor is dit glas een stuk minder veilig dan dubbel glas. Maar er zijn ook speciale soorten veilig glas. In onderstaande tekst behandelt deze glaszetter twee soorten veilig glas: inbraakwerend en brandwerend glas.

Inbraakwerend glas

Heeft u de toegangsdeuren van uw woning voorzien van degelijk hang- en sluitwerk? Dan is de kans op een inbraak aanzienlijk kleiner geworden. Een inbraak uitsluiten is echter onmogelijk, zelfs met het beste hang- en sluitwerk. Als een inbreker niet binnenkomt, kan hij immers altijd nog een raampje intikken. Althans, wanneer uw pand niet voorzien is van inbraakwerend glas. Dit glas is namelijk een stuk lastiger te breken. Dit komt doordat deze glassoort bestaat uit meerdere glasplaten met daartussen een laag folie. Door deze laag folie breekt het glas niet direct. De scherven blijven namelijk aan de folie plakken. Bovendien is de folie lastig kapot te maken. Met inbraakwerend glas wordt uw woning dus nog een stuk veiliger.

Brandwerend glas

Inbraakwerend glas is niet het enige veilige glas dat we kennen. Er is namelijk ook nog brandwerend glas. Dit type glas zorgt voor meer veiligheid in geval van brand. In vergelijking met gewoon glas breekt brandwerend glas een stuk minder snel. Heeft u gewoon glas in huis en breekt er brand uit? Dan sneuvelt gewoon glas vrij snel. Hierdoor kan er meer zuurstof bij het vuur komen, waardoor de brand alleen nog maar groter wordt. Brandwerend glas breekt niet zo snel. Hierdoor heeft u genoeg tijd om uzelf en eventueel anderen in veiligheid te brengen. Wilt u meer weten over brandwerend glas? Doe een beroep op een glaszetter.