Betrek jouw tuin bij het interieur

Door 13 december 2018Blog

De tuin wordt steeds vaker als verlengstuk van een woning gezien. Hoe dit komt? Omdat Nederlanders over het algemeen meer en meer tijd doorbrengen in hun tuin. Wij moeten toegeven dat dit in de lente en zomer natuurlijk heerlijk is. Op een herfstachtige dag kun je soms ook nog goed vertoeven hier, maar in de winter absoluut niet. Het is dan namelijk veel te koud om buiten te gaan zitten. Jammer, want de winter in ons land duurt toch betrekkelijk lang. In het ergste geval kun jij dus een paar maanden niet in jouw tuin zitten. Gelukkig betekent dit niet het einde van de wereld. Jij kunt jouw tuin namelijk prima bij jouw interieur betrekken. Zodoende komen jouw huis en tuin steeds meer met elkaar in verbinding te staan.

Laat huis en tuin in elkaar overlopen

Het verbinden van huis en tuin lijkt makkelijk, maar is een stuk lastiger dan gedacht wordt. Je moet er namelijk voor zorgen dat er een overloop ontstaat. Hoe je dit doet? Door dezelfde kleuren en materialen te gebruiken. Grenst bij jou de keuken aan de tuin en heb je hier voornamelijk witte materialen gebruikt? Kies er dan ook voor om in jouw tuin voornamelijk voor witte materialen te kiezen. Op deze manier loopt de witte kleur van binnen door naar buiten. Uiteraard hoef jij niet in jouw hele tuin alleen maar wit te gebruiken. Doe dit wel in het eerste deel. Op deze manier ontstaat er namelijk een harmonieuze overgang en dat nodigt uit om steeds meer naar buiten te gaan.

Zorg voor een makkelijke verbinding

De kans is groot dat jouw huis en tuin middels een normale deur met elkaar verbonden worden. In dat geval word je niet echt uitgenodigd om naar buiten te gaan. Zit er een raam in deze deur? Dan nodigt dit alweer iets meer uit, want je kijkt immers naar buiten. Toch is de kans groot dat jij niet heel veel tijd buiten doorbrengt. Vind je dit jammer? Zorg er dan voor dat je echt uitgenodigd wordt om naar buiten te gaan. Hiervoor kun je het beste kiezen voor glazen deuren. Deze heb je tegenwoordig in verschillende varianten. Zo kun jij bijvoorbeeld kiezen voor openslaande glazen deuren, maar ook voor een schuifdeur of een complete glazen wand. Op deze manier lijkt het net alsof jouw woning doorloopt in de tuin. Zodoende word jij natuurlijk ook veel sneller uitgenodigd om naar buiten te gaan!