Schade aan uw ramen door vandalisme: wat moet u doen?

Door 23 januari 2019Blog
Glaszetter Roosendaal

Op het moment dat ramen beschadigd raken door vandalisme, zijn er verschillende stappen die u moet ondernemen. Het kan hierbij helpen, wanneer u een camera in de buurt van uw ruit heeft hangen! Bekijk de beelden van deze camera alvast eens, om te zien of u kunt achterhalen wie de veroorzaker van de gesneuvelde ruit is. Nadat u de beelden bekeken heeft, of wanneer u geen camera aan uw gevel heeft hangen, kunt u foto’s van de ontstane schade maken. Deze foto’s heeft u nodig, om later aan te kunnen tonen dat er sprake is geweest van vandalisme.

Heeft u niet alleen te maken gehad met vandalisme, maar ook met een inbraak? Laat in dat geval de politie bij uw woning langskomen. De politie zal op zoek gaan naar eventuele sporen die naar de daders kunnen leiden.

Aangifte doen bij de politie en uw verzekeraar benaderen

Nadat u foto’s van de ontstane schade gemaakt heeft, kunt u aangifte doen bij de politie. In veel gevallen zal de politie u aanraden dit online te doen. De politie komt namelijk voor vandalisme bij u langs. De kans dat een dader gepakt wordt, is hierbij bijzonder klein en vergt weinig prioriteit bij de politie. Deze aangifte heeft u echter wel nodig om de kosten voor het herstel van de schade aan uw ruit vergoed te krijgen via uw verzekeraar. Nadat u de aangifte ingediend heeft, kunt u de schade melden bij uw verzekeraar. De verzekeraar zal u vervolgens vertellen of u de ruit kunt laten vervangen, of dat zij eerst zelf de schade op willen nemen.

Gesneuvelde ruit laten vervangen door een glaszetter

Het is vanzelfsprekend erg lastig om een kapotte ruit zelf te vervangen. Daarbij is dit overbodig, als u weet dat de schade vergoed wordt door uw verzekeraar. Schakel een glaszetter bij u in de buurt in, om de kapotte ruit te laten vervangen. Onze glaszetters helpen u graag! Eerst zal de kapotte ruit voor u vervangen worden, om deze vervolgens direct voor een nieuwe ruit te vervangen. Mocht er geen nieuwe ruit voorradig zijn, dan zal de kapotte ruit eerst worden afgedekt met een stuk hout.

Het kan verstandig zijn om bij het laten plaatsen van een nieuwe ruit te informeren naar de mogelijkheden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dubbelglas te vervangen voor HR+-isolatieglas, als u dit toch al van plan was! Onze glaszetters kunnen u hierover informeren.