Glas gebroken tijdens een storm? Volg deze stappen

Door 4 september 2018Blog

Stel dat u op een avond thuiszit en buiten woedt een storm. De harde windstoten die hiermee gepaard gaan zorgen ervoor dat takken van bomen afbreken en kleine stukjes losliggend puin vliegen door de lucht. Deze omstandigheden kunnen er zomaar voor zorgen dat u tijdens een storm met gebroken glas te maken krijgt. Een hard voorwerp hoeft maar op een ongelukkige plek uw raam te raken en het glas breekt in duizend stukken. Als dit u overkomt, volg dan deze stappen voordat de glaszetter gearriveerd is voor het vervangen glas.

Afstand nemen van glasscherven

Op het moment dat glas kapotgaat tijdens een storm, dan geeft u eerst iedereen de opdracht om afstand te nemen van de glasscherven. Doe dit uiterst voorzichtig. Laat iemand uw schoenen aangeven als u op uw sokken tussen de scherven in staat. Het belangrijkste bij kapot glas is vermijden dat u zichzelf aan de scherven verwondt. Denken aan het vervangen van het glas is pas van latere zorg. Hier hoeft u pas aan te denken als u zeker weet dat iedereen in huis veilig is voor de glasscherven. Het is zelfs aan te raden om de scherven te laten liggen totdat de glaszetter is gearriveerd.

Glaszetter en verzekering contacteren

Nadat u zeker bent dat niemand zich aan de scherven van het gebroken glas kan verwonden, dan is de volgende stap het contacteren van de glaszetter. Indien u kiest voor een lokaal glaszettersbedrijf die een spoeddienst aanbiedt, dan kunnen zij vaak al binnen een half uur bij u aanwezig zijn om het glas te vervangen. Dit is natuurlijk wel een fijne gedachte want een kapotte raam zorgt ervoor dat de warmte uit uw huis verdwijnt en inbrekers zo naar binnen kunnen klimmen. Wanneer de glaszetter onderweg is, kunt u ook alvast de verzekering contacteren om te vragen of de kosten voor het vervangen van het glas door hen vergoed worden.