Isolerend glas voor lagere energierekening

Door 24 oktober 2017Blog
Isolatie Roosendaal

Tegenwoordig is er HR++ glas en zelfs al triple glas. Dat isoleert uiteraard veel beter dan enkel glas, maar er zijn ook woningen waar gewoon ouderwets dubbel glas aanwezig is. Overweegt u eens om dat te laten vervangen door HR++ of HR+++ glas, dan kan de kostenbesparing alsnog zeer de moeite waard zijn!

Kozijnen vervangen of houden?

Wilt u de kozijnen vervangen, dan is het wellicht verstandig om direct voor triple glas te kiezen. Dat is geen enkel glas, geen dubbel glas, maar driedubbel glas. Deze ramen zijn dikker en de kozijnen moeten hier uiteraard voldoende ruimte voor bieden.

Wilt u niet de kozijnen vervangen maar heeft u nog enkel glas, dan heeft u niet echt een keuze. Dubbel glas is dikker dan enkel glas en daardoor moeten de kozijnen wel vervangen worden.

Alleen wanneer u op dit moment dubbel glas heeft en HR++ glas wil, dan kunt u de kozijnen eventueel behouden. Uiteraard is het dan alsnog mogelijk om de kozijnen te laten vervangen en HR+++ glas te plaatsen.

Hoe groot is de besparing?

Uiteraard hangt de werkelijke besparing van veel factoren af. In ieder geval is de besparing van enkel glas naar dubbel glas uiteraard het grootste. Zelfs in een gemiddelde tussenwoning kunt u al zo’n 240 euro op jaarbasis besparen aan energie kosten wanneer u nog enkel glas hebt! Uiteraard is die besparing nog hoger bij een hoekhuis, laat staan bij een vrijstaande woning.

Beter leefklimaat

Behalve een forse besparing, brengt beter geïsoleerd glas ook nog het voordeel van een verbeterd leefklimaat met zich mee. Met goed geïsoleerd glas zal het minder tochten in huis, komt er minder kou door de ramen, heeft u minder condens aan de binnenkant van het raam en zal er minder geluid van buiten naar binnen dringen.