Subsidie op glas is uiteraard mooi meegenomen, maar wat is het precies? In 2015 is er een subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen, waar dubbel glas vaak ook onder valt. Onder bepaalde voorwaarden kun je dus een subsidie krijgen voor (een deel van) de verbouwing. We geven een klein overzicht van de wet- en regelgeving.

Wie komt er in aanmerking voor de subsidie?

De subsidiere 24 uurs glasservice geling voor energiebesparende maatregelen wordt per gemeente afzonderlijk geregeld. Dat houdt in dat gemeenten zelf kunnen bepalen hoe hoog de subsidie is, hoe groot het potje met subsidiegelden is, wie er voor in aanmerking komt en of er überhaupt een subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen is. Er zijn namelijk ook gemeenten die de hele subsidie niet hebben doorgevoerd.

Hoe hoog is de subsidie op glas?

De gemeenten kunnen niet alleen bepalen wie er voor subsidie in aanmerking komt, maar bepalen ook welk bedrag er per geval aan subsidie wordt uitgekeerd. Gemiddeld ligt dit bedrag rond de 15 procent, om toch een indicatie te kunnen geven. Houd er echter rekening mee dat er van gemeente tot gemeente flinke verschillen kunnen zijn. In onze hoofdstad ligt dit bedrag op 15 procent van de totale investering, waarbij er onder een totaalbedrag van € 500 en boven een totaalbedrag van € 5000 geen subsidie wordt uitgekeerd.

Op de website energiesubsidiewijzer.nl kun je eenvoudig zien welke subsidies er voor jouw woonplaats zijn ingericht. Je vindt hier naast de subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen nog tal van andere subsidieregelingen.